Врховни јавни тужилац у посети САД на УН конференцији о борби против корупције
201223

Врховни јавни тужилац Загорка Доловац учествује на 10. заседању Конференције држава чланица УН Конвенције за борбу против корупције (УНЦАЦ), које се одржава у Атланти, Џорџија, САД од 11-15.12.2023. годинe, заједно са представницима Министарства правде и других надлежних државних органа Републике Србије.

На позив УНОДЦ, Загорка Доловац је у оквиру ове конференције 13.12.2023. године одржала говор на уводном панелу специјалног догађаја „Међународни дан сарадње ГлобЕ мреже".
Говорећи о значају међународне сарадње у борби против корупције, Загорка Доловац истакла је оперативни значај директне сарадње, која је омогућена кроз ГлобЕ мрежу, за рад органа за спровођење закона у борби против корупције и изразила спремност за пун допринос Врховног јавног тужилаштва Србије, које је од 2022. године чланица ове УНОДЦ мреже, међународној анти-коруптивној сарадњи, како кроз њену глобалну платформу, тако и кроз њену регионалну компоненту.

У оквиру ове службене посете, Загорка Доловац одржала је и састанак са представницима Кривичног одељења Министарства правде САД које је надлежно за рад америчког федералног тужилаштвa и Брусом Шварцом, замеником руководиоца Кривичног одељења, на коме је изражена захвалност на досадашњој сарадњи и помоћи која је првенствено кроз програме ОПДАТ канцеларије у Србији пружена тужилаштву Србије у јачању његових стручних капацитета и истакнута посвећеност унапређењу и даљем јачању ове сарадње, посебно у области борбе против корупције.


Извор: ВЈТ, Датум: 15.12.2023.

Најаве догађаја