Меморандум о разумевању у сузбијању трговине људима
Newspic650v

Републичко јавно тужилаштво Репубике Србије и НВО Атина, у партнерству са Амбасадом Француске у Србији, потписали су данас Меморандум о разумевању и међусобној сарадњи у сузбијању трговине људима. Меморандум предвиђа сарадњу потписница у прикупљања података и размене информација у предметима трговине људима, као и превенцији и унапређењу права жртава трговине људима.

Меморандум о разумевању потписале су републички  јавни тужилац  Загорка Доловац,  председница НВО Атина Маријана Савић И амбасадор Француске, његова ексцеленција Франçоис-Xавиер Дениау.

Основни циљеви РЈТ и НВО Атина су да се повећа квалитет услуга намењен жртвама трговине људима, као и степен поштовања њихових права. Осим  побољшања положаја и заштите права жртава на суду, циљ је да се повећа ефикасности судских процеса, доследност кривичног гоњења и изрицање адекватних казни за починиоце.

Ова сарадња обезбдиће и размену информација, искуства и моделиадобре праксе у случајевима сузбијања трговине људима, као и упознавање запослених у правосудним оргаима са специфичностима проблема трговине људима.

У борби против трговине људима укључујући трговину децом,   потписници  се обавезују да ће учествовати у заједничким активностима како би се повећала ефикасност у решавању случајева трговине људима.

Датум: 29.10.2013.