Посета Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац Републици Словенији
12092019 Np

Републички јавни тужилац Републике Србије Загорка Доловац, у периоду од 10. до 12. септембра 2019 године, борави у радној посети тужилачким, правосудним и државним органима Републике Словеније, на позив Генералног државног тужиоца ове земље. 

У току посете Загорка Доловац се са сарадницима састала са Генералним државним тужиоцем Драгом Шкетом и министарком правде Републике Словеније, Андрејом Катич, као и са представницима Врховног државног тужилаштва, руководиоцем Специјалног државног тужилаштва, председником Државнотужилачког савета, и потпредседником Врховног суда Словеније, Мирославом Ђорђевићем.

На одржаним састанцима истакнуто је да Републичко јавно тужилаштво Републике Србије остварује одличну сарадњу са Генералним државним тужилаштвом и тужилаштвима Републике Словеније, која се огледа у успешним резултатима на свим нивоима сарадње као и у сарадњи у конкретним предметима гоњења извршилаца кривичних дела и сузбијања криминала, а посебно оних најозбиљнијих облика као што су кријумчарење наркотика, противправна миграција и трговина људима. 

Током посете  Републички јавни тужилац је на свим састанцима имала прилику да разговара у вези приступања наших државних органа европској правосудној мрежи за непосредну сарадњу ”ЕВРОЏАСТ”, те да прими пуну подршку представника надлежних органа Републике Словеније Републици Србији у приступању овој важној правосудној оперативној мрежи, као и даљим корацима наше земље у поступку придруживања Европској Унији.

Извор: РЈТ, Датум: 11.09.2019.

Последњи догађаји