Састанак Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац и Генералног тужиоца Бугарске Сотира Цацарова
News040719 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац је примила у радну посету Генералног тужиоца Републике Бугарске, господина Сотира Цацарова, који ће заједно са делегацијом Генералног тужилаштва боравити у нашој земљи од 3. до 5. јула ове године.

Републички јавни тужилац Републике Србије и Генерални тужилац Републике Бугарске су и овом приликом нагласили важност наставка одличне сарадње наших тужилаштава, која има посебан значај имајући у виду чињеницу да су наше две земље суседне и да се у значајном обиму сусрећу са истим или сличним облицима криминала, посебно оног који се тиче нелегалних миграција, трговине људима, трговине наркотицима и оружјем, као и других манифестација организованог и озбиљног прекограничног криминала.

Током радне посете Генерални тужилац Републике Бугарске, господин Сотир Цацаров, је потврдио посвећеност бугарских тужилаца сарадњи са својим колегама у Србији, те подвукао значај наставка даљих тужилачких и правосудних интеграција наших органа у институције Европске Уније које се стратешки и оперативно баве сузбијањем и гоњењем криминала у свим областима криминалитета.

Извор: РЈТ, Датум: 04.07.2019.

Последњи догађаји