Састанак Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац и амбасадора Краљевине Белгије, Њ.Е. господина Коен Адама

Републички јавни тужилац Загорка Доловац одржала је 28. августа 2019. године састанак са амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији, Њ.Е. господином Коен Адамом и сарадницима.

У току састанка истакнуто је да Републичко јавно тужилаштво Републике Србије остварује изузетну сарадњу са Федералним тужилаштвом Краљевине Белгије, на основу Меморандума о сарадњи, и да је та директна и брза сарадња пример успешног поступања које даје одличне резултате у кривичним предметима.

Такође је наведено и да Републичко јавно тужилаштво остварује значајне резултате у сарадњи са тужилаштвима других европских земаља у оквиру правосудне мреже ЕВРОЏАСТ, и да се очекује потписивање споразума са ЕВРОЏАСТ-ом до краја ове године.

Истакнуто је да Краљевина Белгија пружа подршку процесу интеграција Републике Србије у Европску Унију, нарочиту  у оквиру преговарачких поглавља 23 и 24, у којима активно учествује и Републичко јавно тужилаштво, и која ће се наставити кроз даљу блиску сарадњу највиших тужилаштава Србије и Белгије.

Извор: РЈТ, Датум: 28.08.2019.

Последњи догађаји