Састанак Републичког јавног тужиоца са шефом Мисије ОЕБС-а у Републици Србији
270521 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац је данас, 27. маја 2021 године, одржала радни састанак са Његовом Екселенцијом, шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, Јаном Братуом.


Састанак је организован ради анализе досадашње сарадње Републичког јавног тужилаштва и Мисије ОЕБС-а, као и активности које ће заједнички бити настављане убудуће. Републички јавни тужилац, госпођа Доловац, и шеф Мисије ОЕБС-а амбасадор Брату, су се сложили да је сарадња између институција којима руководе у досадашњем периоду била изузетно корисна за јачање капацитета јавних тужилаштава у Републици Србији, посебно у областима владавине права и унапређења безбедности новинара/новинарки. 


До сада предузете активности су значајно унапредиле људске и техничке ресурсе које јавна тужилаштва у Србији користе, чиме је омогућено постизање уочљивих резултата у сузбијању организованог и другог озбиљног криминала, заштите жртава извршења кривичних дела као и  заштите новинара и медијских радника.


Републички јавни тужилац Загорка Доловац и амбасадор Брату су се сложили да је наставак сарадње пожељан и потребан ради даљег унапређења рада јавних тужилаштава у Србији и бољој видљивости постигнутих резултата од стране грађана Србије.


Одељење за односе са јавношћу РЈТ

Извор: РЈТ, Датум: 27.05.2021.

Последњи догађаји