Састанак са руководиоцима ИПА 2019 пројекта „Борба против тешког криминала на Западном Балкану“
301121 1

30.11.2021. године Републички јавни тужилац, Загорка Доловац одржала је састанак са руководиоцима ИПА 2019 пројекта „Борба против тешког криминала на Западном Балкану" – Ериком Винкеном из холандског Центра за међународну правну сарадњу (ЦИЛЦ), Оливером Јансером из немачког Удружења за међународну сарадњу (ГИЗ), као и Карлом Вердиљонеом, Робертом Романом и Ђанкарлом Окипинтом из италијанског Министарства унутрашњих послова.  

Републички јавни тужилац захвалила се на досадашњој подршци пруженој у оквиру овог пројекта, која је допринела да јавно тужилаштво Републике Србије остварује одличне резултате у међународној сарадњи, нарочито кроз Евроџаст и навела да се у 2022. години очекује наставак планираних међународних активности и већи ангажман у оквиру пројекта.

Представници пројекта изразили су спремност за наставак успешне сарадње и најавили упућивање новог ЕУ резидентног тужиоца у Републичко јавно тужилаштво у првом кварталу 2022. године, чиме ће се још више ојачати директна комуникација и професионална међународна сарадња у борби против свих облика тешког криминала на Западном Балкану.

Извор: РЈТ, Датум: 30.11.2021.

Последњи догађаји