Сaстанак са Главним тужиоцем Тужилаштва Босне и Херцеговине
151021 1

Данас је у Београду Републички јавни тужилац Загорка Доловац одржала састанак са Главним тужиоцем Тужилаштва Босне и Херцеговине Горданом Тадић поводом унапређења сарадње са тим тужилаштвом и другим надлежним органима Босне и Херцеговине у процесуирању ратних злочина и њихових извршилаца на територијама Републике Србије и Босне и Херцеговине.

Током састанка разматрано је и уступање кривичног гоњења против Едина Врања Генералном тужилаштву Босне и Херцеговине, против којег је Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије подигло оптужницу 13. октобра 2021. године. Тужиоци су се сагласили да постоје елементи за наставак кривичног поступка против наведеног лица у Босни и Херцеговини.

Имајући у виду до сада остварену сарадњу као и међународне споразуме којима је иста уређена, Републички јавни тужилац и Генерални тужилац Босне и Херцеговине су се сагласиле да директна комуникација значајно поспешује успешност кривичног гоњења, те да је потребно покренути нови циклус регионалних тужилачких састанака највишег нивоа. 

Извор: РЈТ, Датум: 15.10.2021.

Последњи догађаји