Учешће Републичког јавног тужиоца на 20. Форуму тужилаца за борбу против организованог криминала у Дрездену
Pic291119 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, учествовала је на позив Генералног тужиоца Саксоније, Ханса Штробла, као говорник на 20. Форуму тужилаца за борбу против транснационалног организованог криминала, који се одржава од 24-27.11.2019. године у Дрездену, СР Немачка.


Овај јубиларни међународни тужилачки форум, који окупља тужиоце из земаља Европске уније, укључујући Савезног генералног тужиоца СР Немачке и тужиоца Дирекције за борбу против мафије Италије, као и тужиоце из земаља кандидата, одржава се у организацији ТАИЕКС програма Европске комисије и њиме председава потпредседник ЕВРОЏАСТ-а, Клаус Мејер Кабри.

На овом значајном тужилачком форуму Загорка Доловац је говорила на тему „Модерна оруђа међународне сарадње у борби против организованог криминала". У свом говору, Загорка Доловац се посебно осврнула на значај међународне сарадње за успешну борбу против организованог криминала и других тешких кривичних дела и истакла успехе које српско тужилаштво остварује управо захваљујући одличним оруђима за међународну сарадњу, укључујући координационе састанке, заједничке истражне тимове и координиране оперативне активности.

Ова успешна сарадња недавно је крунисана потписивањем Споразума о сарадњи са ЕВРОЏАСТ-ом, 12.11.2019. године, што ће омогућити да се одлична међународна сарадња још више унапреди и интензивира.

Извор: РЈТ, Датум: 29.11.2019.

Последњи догађаји