U.S. Department of Justice
Републичко јавно тужилаштво остварује дугогодишњу успешну сарадњу са Амбасадом САД Београду, како са Њ.Е. Амбасадором, тако и са Министарством правде САД – Канцеларијом сталног правног саветника. У оквиру ове дугогодишње сарадње, Републичко јавно тужилаштво, уз подршку Амбасаде САД у Београду, одржало је више састанака са највишим представницима Министарства правде САД, укључујући Министра правде и врховног тужиоца САД, као и са представницима Министарства спољних послова САД задуженим за владавину права и програме помоћи правосуђу. У оквиру ове сарадње, Републичко јавно тужилаштво препознато је од стране колега из Администрације САД као поуздан партнер и пример у региону у борби против организованог криминала и корупције.

Осим стратешке подршке и сарадње у борби против транснационалног криминала, сарадња са Амбасадом САД Београду и представницима Министарства правде САД у Београду одвија се и у виду реализовања заједничких пројеката од приоритетног значаја за јавно тужилаштво, попут стручног усавршавања јавних тужилаца о примени новог Законика о кривичном поступку, истрагама привредног криминала, корупције и прања новца, одузимања имовине проистекле из кривичног дела, итд.

Напокон, сарадња са Амбасадом САД одвија се и путем организовања студијских посета, у оквиру „IVLP" и „Open World" програма, што представља драгоцену прилику за представнике јавног тужилаштва Републике Србије да се упознају са начином рада и размене искуства са својим колегама у САД.