Састанак Републичког јавног тужиоца са новим резидентним холандским тужиоцем
230222 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је данас са сарадницима састанак са новим резидентним ЕУ тужиоцем, Марином Беун, која је упућена у Републичко јавно тужилаштво у оквиру ЕУ ИПА 2019 пројекта „Борба против тешког криминала на Западном Балкану".

Ерик Винкен из Центра за међународну правну сарадњу (ЦИЛЦ), који спроводи овај пројект, представио је Марину Беун као каријерног холандског тужиоца,  са великим искуством и знањем у међународној сарадњи и борби против организованог криминала.  

Републички јавни тужилац Загорка Доловац изразила је велико задовољство што је управо такав тужилац упућен у Републичко јавно тужилаштво, како би наставило да остварује одличне резултате као поуздан партнер европским државама и државама у региону, јер се једино блиском међународном сарадњом може постићи ефикасност у борби против транснационалног криминала.

Ерик Винкен и Марина Беун изразили су пуну подршку даљем развоју међународне сарадње јавног тужилаштва Републике Србије, укључујући билатералну сарадњу и сарадњу у оквиру ЕУ правосудних мрежа: Евроџаст-а и ЕЏН-а, као и јачање капацитета специјализованих контакт тачака.

Извор: РЈТ, Датум: 23.02.2022.

Последњи догађаји