САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ АУСТРИЈЕ
180219

Републички јавни тужилац Загорка Доловац се по позиву Генералног тужиоца Републике Аустрије, господина др Франца Плохла, налази у радној посети Генералном тужилаштву и Министарству правде Републике Аустрије.

Током посете, 13. фебруара 2019 године у Палати правде у Бечу је одржан и радни састанак између Републичког јавног тужиоца Републике Србије и Генералног тужиоца Републике Аустрије, којом приликом су разматране теме од обостраног интереса јавних тужилаштава наше две земље, а посебно из области билатералне и међународне сарадње у оквирима Европске Уније, посебно ЕУРОЏАСТ-а, Европске правосудне мреже и мреже за борбу високотехнолошког криминала, тероризма, као и у другим областима непосредне борбе против криминала који најтеже погађа наша друштва.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац и Генерални тужилац Аустрије др Франц Плохл су потврдили изузетно добру сарадњу између тужилаштва Србије и Аустрије, као и намеру да се иста настави и продуби на што непосреднији начин који ће довести до још бољих резултата у борби против свих облика криминала, посебно оних најтежих.

Извор: РЈТ, Датум: 13.02.2019.