САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ БАВАРСКЕ И ПОТПРЕДСЕДНИКОМ ЕВРОЏАСТ-А
News180619 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се данас Генералним тужиоцем Баварске, Рајнхардом Ротле-ом, и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а Клаусом Мејером Кабријем, који су, заједно са сарадницима,  посетили Републику Србију на позив Републичког јавног тужилаштва. 

Загорка Доловац истакла је задовољство што су колеге из Генералног тужилаштва Баварске посетиле Републику Србију, након прошлогодишње посете Републичког јавног тужилаштва СР Немачкој, и истакла да се одржавањем састанака између тужилаштава две земље јача међусобна сарадња, што доприноси  успешној борби против криминала.

Рајнхард Ротле сложио се са значајем ефикасне сарадње између тужилаштава две земље и пружио пуну подршку њеном даљем развоју. Он је нагласио да је Србија једна од најважнијих држава на Балкану и да жели да продуби контакт и сарадњу са тужилаштвом Србије.

Потпредседник ЕВРОЏАСТ-а похвалио је рад јавног тужилаштва и министарства правде у области међународне сарадње и поступању по замолницама ЕВРОЏАСТ-а и навео да су органи ЕВРОЏАСТ-а дали сагласност за закључење Споразума са Србијом. 

Извор: РЈТ, Датум: 18.06.2019.