САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ИТАЛИЈАНСКИМ ТУЖИОЦЕМ ЗА БОРБУ ПРОТИВ МАФИЈЕ И ТЕРОРИЗМА
Pic041019 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, заједно са сарадницима, састала се 2. октобра 2019. године са италијанским Тужиоцем за борбу против мафије и тероризма, Федериком Кафиером де Рахом, заједно са амбасадором Републике Италије, Карлом ло Кашом и сарадницима.

На пријатељском састанку италијански тужилац борбу против мафије и тероризма Федерико Кафиеро де Рахо истакао је да остварује одличну оперативну сарадњу са тужилаштвом Србије и да је веома значајно што је успостављена Стална конференција тужилаца за организовани криминал и што је њен Секретаријат у Београду, те навео да ова сарадња даје конретне резултате.

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, изразила је задовољство што једна тако респектабилна институција као што је италијанско тужилаштво за борбу против мафије похваљује рад јавног тужилаштва Србије и истакла да ћемо наставити да будемо поуздан партнер у борби против криминала.

На састанку је истакнут значај размене знања и искустава и договорено да се се овакви састанци наставе, у циљу даљег унапређења међусобне сарадње.

Извор: РЈТ, Датум: 02.10.2019.