СЛУЖБЕНА ПОСЕТА МАЂАРСКОЈ РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА
Image 20160524 (1)

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, на позив Генералног тужиоца Мађарске борави у службеној посети Мађарској. У току посете Загорка Доловац одржала је састанке са Генералним тужиоцем Мађарске, др Петером Полтом, председником Врховног суда, др Петером Дараком и министром унутрашњих послова, др Шандором Пинтером. 


На састанцима су у пријатељској и срдачној атмосфери размењена искуства у процесу приступања ЕУ и у јачању уставно-правног положаја јавног тужилаштва. Нарочито је наглашена одлична сарадња коју јавно тужилаштво Републике Србије остварује са Министарством унутрашњих послова у примени Законика о кривичном поступку, као и значај међусобне сарадње државних органа Републике Србије и Мађарске. 

Републички јавни тужилац изразила је задовољство због подршке Генералног тужиоца, Председника Врховног суда и Министра унутрашњих послова Мађарске на подршци и помоћи Републичком јавном тужилаштву и Републици Србији у процесу приступања ЕУ и нагласила спремност за даљу сарадњу у складу са постигнутим договорима.

Датум: 24.05.2016.