Састанак Републичког јавног тужиоца, Загорке Доловац, са Амбасадором Републике Француске у Србији, Кристин Моро
Rjt 03032015

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се са Амбасадором Републике Француске у Србији, Кристин Моро 4. марта 2015. године. На састанку је разговарано о досадашњој и будућој сарадњи и истакнут је значај добре међународне сарадње у борби против криминала, нарочито у области борбе против тероризма, организованог криминала, високотехнолошког криминала, трговине људима и других тешких кривичних дела.

Похваљена је досадашња изузетна сарадња јавног тужилаштва Републике Србије са правосудним официрима за везу Амбасаде Француске, која је допринела како унапређењу међународне правне помоћи у значајним кривичним предметима, тако и унапређењу опште сарадње између државних органа Републике Француске и Србије, која је кулминирала потписивањем Заједничке декларације о сарадњи у области борбе против организованог криминала између Републичког јавног тужилаштва и Управе за кривично право и помиловања Министарства правде Републике Француске која заступа јавно тужилаштво пред Специјалним међурегионалним судовима 2013. године.

На састанку је изражена подршка Амбасаде Француске Републичком јавном тужилаштву кроз будуће пројекте јачања капацитета јавнотужилачког система Србије.

Датум: 04.03.2015.