Састанак Републичког јавног тужиоца са Амбасадором СР Немачке
IMG 1213

09.02.2016. године Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је састанак са Амбасадором СР Немачке Њ.Е. Акселом Дитманом.


На састанку је наглашено да је међународна сарадња императив кривичног гоњења тешких кривичних дела. Амбасада СР Немачке задовољна је досадашњом сарадњом са Републичким јавним тужилаштвом у области међународне правне помоћи и пружиће подршку развоју билатералне сарадње између јавног тужилаштва Републике Србије и тужилаштава и органа за спровођење закона СР Немачке.


Републичко јавно тужилаштво изразило је задовољство због досадашње успешне сарадње и даљег развоја билатералне сарадње са СР Немачком. Наведена је и спремност за сарадњу у оквиру ЕУ ИПА пројеката које ће спроводити колеге из тужилаштва и савезне полиције СР Немачке, укључујући ИПА 2014 пројект: "Међународна сарадња у кривичном правосуђу: Тужилачка мрежа Западног Балкана" и ИПА 2013 пројект: "Борба против организованог криминала (трговина људима, наркотицима и оружјем и финансијске истраге), који ће помоћи јачању капацитета јавног тужилаштва да ефикасно одговори обавезама из Акционог плана за Поглавље 24 и Акционог плана за Поглавље 23, у процесу приступања Републике Србије Европској Унији.

Датум: 10.02.2016.