Састанак Републичког јавног тужиоца са директором Агенције за борбу против корупције
Z.DolovaciD.Sikimic

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се са директором Агенције за борбу против корупције, Драганом Сикимићем.


На састанку је похваљена досадашна успешна сарадња између Републичког јавног тужилаштва и Агенције за борбу против корупције, и истакнута спремност за њено даље унапређење, у складу са законом и Споразумом о сарадњи у борби против корупције, потписаним 2016 године.


Посебно је наглашено да ће Републичко јавно тужилаштво и Агенција за борбу против корупције блиско сарађивати у примени Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, која ће почети 1.3.2018.г, и то како у погледу заједничке обуке за Посебна одељења за сузбијање корупције у јавним тужилаштвима, тако и сарадњом у ударним групама које ће се основати по овом закону.


Руководиоци Републичког јавног тужилаштва и Агенције за борбу против корупције истакли су посвећеност борби против корупције и јачању међусобне сарадње у циљу ефикасног кривичног гоњења учинилаца коруптивних кривичних дела.

Извор: РЈТ, Датум: 06.02.2018.