Састанак Републичког јавног тужиоца са представницом ОЕБС-а за слободу медија
290622 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је данас састанак са представницом ОЕБС-а за слободу медија, госпођом Терезом Рибеиром. 

На састанку је разговарано о активностима које су државни органи Републике Србије и конкретно Републичко јавно тужилаштво предузели у циљу успостављања система заштите новинара, укључујући Меморандум о сарадњи са новинарским удружењима, Сталну радну групу и Општа обавезна упутства Републичког јавног тужиоца којим се јавним тужилаштвима налаже хитно поступање у овим предметима. 

Закључено је да Република Србија представља пример добре праксе у области заштите новинара, с тим да свакако увек има простора за унапређење рада и за даљу сарадњу са релевантним домаћим субјектима и међународним организацијама, укључујући ОЕБС. 

Такође је наведено да ће Републичко јавно тужилаштво, на позив представнице ОЕБС-а за слободу медија, радо поделити своја искуства на будућој међународној конференцији у Бечу, којом ће се најавити почетак спровођења новог ОЕБС-овог пројекта у овој области.

Извор: РЈТ, Датум: 29.06.2022.

Најаве догађаја