Republički javni tužilac u poseti Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije
IMG 20150430 101234

Tokom prošle nedelje, Republički javni tužilac Zagorka Dolovac boravila je , sa delegacijom Republičko javnog tužilaštvag u zvaničnoj poseti Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije.


Tokom posete, razmatrana su pitanja primene koncepta pro-aktivnih istraga u javnim tužilaštvima u Republici Srbiji, imajući u vidu nastupajuću primenu Akcionog plana za Poglavlje 24 u procesu pridruživanja naše zemlje Evropskoj Uniji.


Federalni tužilac Kraljevine Belgije, g-din Frederik van Leuv, tokom sasatanak sa Republičkim javnim tužiocem Zagorkom Dololovac istakao je odličnu saradnju Federalnog tužilaštv Kraljevine Belgije i Republičkog javnog tužilaštva i ukazao na potrebu još bliže saradnje ovih tužilaštava kada je u pitanju borba protiv terorizma.


Tokom posete Briselu , delegacija Republičkog javnog tužilaštva održala je sastanke i sa predstavnicima Direktorata za proširenje Evropske Unije –Odeljenje za pristupanje Srbije, kojom prilikom su razmatrani dalji pravci usklađivanja propisa po kojima javna tužilaštva postupaju i Zajedničkog pravnog okvira Evropske Unije, imajući u vidu primenu Akcionog plana za Poglavlje 23 u postupku pridruživanja. Na sasatancima je pružena puna podrška ulozi Republičkog javnog tužilaštva u procesu pristupanja EU i usklađivanju propisa i istaknuta spremnost za nastavak dalje uspešne saradnje.


Datum: 04.05.2015.