Sastanak Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i Generalnog tužioca Bugarske Sotira Cacarova
News040719 1

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je primila u radnu posetu Generalnog tužioca Republike Bugarske, gospodina Sotira Cacarova, koji će zajedno sa delegacijom Generalnog tužilaštva boraviti u našoj zemlji od 3. do 5. jula ove godine.

Republički javni tužilac Republike Srbije i Generalni tužilac Republike Bugarske su i ovom prilikom naglasili važnost nastavka odlične saradnje naših tužilaštava, koja ima poseban značaj imajući u vidu činjenicu da su naše dve zemlje susedne i da se u značajnom obimu susreću sa istim ili sličnim oblicima kriminala, posebno onog koji se tiče nelegalnih migracija, trgovine ljudima, trgovine narkoticima i oružjem, kao i drugih manifestacija organizovanog i ozbiljnog prekograničnog kriminala.

Tokom radne posete Generalni tužilac Republike Bugarske, gospodin Sotir Cacarov, je potvrdio posvećenost bugarskih tužilaca saradnji sa svojim kolegama u Srbiji, te podvukao značaj nastavka daljih tužilačkih i pravosudnih integracija naših organa u institucije Evropske Unije koje se strateški i operativno bave suzbijanjem i gonjenjem kriminala u svim oblastima kriminaliteta.

Izvor: RJT, Datum: 04.07.2019.