Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Nacionalnim tužiocem za borbu protiv mafije Republike Italije
IMG 0474

27.05.2016. godine Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je sastanak sa Nacionalnim tužiocem za borbu protiv mafije Republike Italije, dr Frankom Robertijem i Ambasadorom Republike Italije, NJ.E. Đuzepe Mancom. Sastanku je prisustvovao i Tužilac za organizovani kriminal, Mladen Nenadić.


Na sastanku je istaknuto da je dosadašnja saradnja između tužilaštava dve zemlje bila odlična i iskazana je spremnost za njen dalji nastavak i jačanje, u skladu sa prioritetima u borbi protiv kriminala u regionu – borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija. 


Posebno je naglašeno da Republika Italija pruža veliku podršku javnom tužilaštvu Republike Srbije i Republici Srbiji u procesu pristupanja EU. Italijanski nacionalni tužilac za borbu protiv mafije dr Franko Roberti naglasio je da Italija i Srbija imaju odnos prijateljstva dugi niz godina i da je jaka podrška Italije Republici Srbiji pomogla da tužilaštvo Republike Srbije bude efikasnije i da ispunjava kriterijume EU. 


Italijanski nacionalni tužilac za borbu protiv mafije takođe je istakao da zemlje sa Balkana treba da se ujedine u borbi protiv kriminala i da Italija i Srbija treba da budu centri okupljanja zemalja regiona u ovoj borbi, koja će se nastaviti u vidu kontinuirane regionalne saradnje.

Datum: 27.05.2016.

Poslednji događaji