Okrugli sto sa Generalnim tužilaštvom Ruske Federacije

24.9.2020. godine održan je virtuelni okrugli sto između visokih predstavnika Republičkog javnog tužilaštva i Generalnog tužilaštva Ruske Federacije na temu: „Zaštita ekonomskih interesa države i društva iz domena nadležnosti javnog tužioca", u skladu sa Programom saradnje za 2020-2022. godinu.

Ispred Generalnog tužilaštva Ruske Federacije okrugli sto je otvorio Aleksandar Emanuelovič Buksman, prvi zamenik Generalnog tužioca, koji je izrazio zadovoljstvo zbog višegodišnje uspešne i kontinuirane saradnje, dok je uvodne reči ispred Republičkog javnog tužilaštva dao Branko Stamenković, zamenik Republičkog javnog tužioca i rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju, koji se zahvalio na velikoj podršci i odličnoj saradnji sa Generalnim tužilaštvom Ruske Federacije i izrazio spremnost za njen dalji nastavak i unapređenje.

U stručnom delu okruglog stola predstavnici Generalnog tužilaštva Ruske Federacije predstavili su ulogu tužilaštva u primeni zakona u borbi protiv pranja nezakonito stečenih prihoda, zaštiti prava privrednih subjekata u trgovini robe i usluga, kao i u postupcima pred privrednim sudovima. Predstavnici Republičkog javnog tužilaštva govorili su o ulozi javnog tužilaštva u zaštiti ekonomskih interesa privrednog sistema, borbi protiv privrednog kriminala i postupanju po privrednim prestupima.

Datum: 24.09.2020.