REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC POTPISALA JE MEMORANDUM O SARADNJI SA ODBOROM GENERALNOG TUŽILAŠTVA KRALJEVINE HOLANDIJE
MOU Holandija

REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC, ZAGORKA DOLOVAC, POTPISALA JE 29.05.2017. GODINE U HAGU MEMORANDUM O RAZUMEVANJU SA PREDSEDNIKOM ODBORA GENERALNOG TUŽILAŠTVA KRALJEVINE HOLANDIJE, GERITOM VAN DER BURGOM.


NA SASTANKU JE ISTAKNUTO DA REPUBLIČKO JAVNO TUŽILAŠTVO REPUBLIKE SRBIJE I TUŽILAŠTVO KRALJEVINE HOLANDIJE OSTVARUJU ODLIČNU, NEPOSREDNU I EFIKASNU SARADNJU, I DA ĆE SE POTPISIVANJEM MEMORANDUMA O SARADNJI OVA SARADNJA I ZAJEDNIČKA BORBA PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA I DRUGIH TEŠKIH KRIVIČNIH DELA JOŠ VIŠE UNAPREDITI, RADI JAČANJA VLADAVINE PRAVA I BEZBEDNIJEG ŽIVOTA NAŠIH GRAĐANA.


REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC SASTALA SE U HAGU I SA PREDSEDNICOM EVRODŽASTA, MIŠEL KONIKS, SA KOJOM JE RAZGOVARALA O ZNAČAJU SARADNJE REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽILAŠTVA REPUBLIKE SRBIJE SA OVOM PRAVOSUDNOM MREŽOM U VIDU UBRZANJA POSTUPANJA PO MEĐUNARODNIM ZAMOLNICAMA I KOORDINACIJE ISTRAGA I OSNIVANJA ZAJEDNIČKIH ISTRAŽNIH TIMOVA, KAO NAJEFIKASNIJEG ORUĐA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA I DRUGIH OBLIKA TRANSNACIONALNOG KRIMINALA.

Datum: 29.05.2017.

Poslednji događaji