Republički javni tužilac se sastala sa novim upućenim holandskim tužiocem Aleksandrom van Damom
10032021 1

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je danas sastanak sa Aleksandrom van Damom, tužiocem iz Holandije koji je upućen u Republičko javno tužilaštvo u okviru IPA 2017 projekta „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu" i Erikom Vinkenom, zamenikom direktora holandskog Centra za međunarodnu pravnu saradnju.


Zagorka Dolovac poželela je dobrodošlicu holandskom tužiocu van Damu i istakla da je Republičko javno tužilaštvo ostvarivalo odličnu saradnju sa prethodnim upućenim EU tužiocima i da je zahvaljujući njihovoj pomoći i podršci projekta postiglo odlične rezultate u međunarodnoj saradnji u borbi protiv kriminala. Takođe je izrazila spremnost za realizaciju novog projekta i očekivanje da će se saradnja uspešno nastaviti.

Aleksandar van Dam je naveo da se raduje dobroj, produktivnoj i bliskoj saradnji sa Republičkim javnim tužilaštvom i istakao da kriminal ne poznaje granice te da i pravosudna saradnja u borbi protiv kriminala mora biti jednako efikasna.

Na sastanku je zaključeno da će projekt pružiti pomoć u mnogim značajnim oblastima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, uključujući podršku u prekograničnoj saradnji, učešću u regionalnim radionicama i evropskim pravosudnim mrežama, bilateralnoj tužilačkoj saradnji i jačanju sistema za međunarodnu pravnu pomoć.

Izvor: RJT, Datum: 09.03.2021.

Poslednji događaji