SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA GENERALNIM TUŽIOCEM BAVARSKE I POTPREDSEDNIKOM EVRODŽAST-A
News180619 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, sastala se danas Generalnim tužiocem Bavarske, Rajnhardom Rotle-om, i potpredsednikom EVRODŽAST-a Klausom Mejerom Kabrijem, koji su, zajedno sa saradnicima,  posetili Republiku Srbiju na poziv Republičkog javnog tužilaštva. 

Zagorka Dolovac istakla je zadovoljstvo što su kolege iz Generalnog tužilaštva Bavarske posetile Republiku Srbiju, nakon prošlogodišnje posete Republičkog javnog tužilaštva SR Nemačkoj, i istakla da se održavanjem sastanaka između tužilaštava dve zemlje jača međusobna saradnja, što doprinosi  uspešnoj borbi protiv kriminala.

Rajnhard Rotle složio se sa značajem efikasne saradnje između tužilaštava dve zemlje i pružio punu podršku njenom daljem razvoju. On je naglasio da je Srbija jedna od najvažnijih država na Balkanu i da želi da produbi kontakt i saradnju sa tužilaštvom Srbije.

Potpredsednik EVRODŽAST-a pohvalio je rad javnog tužilaštva i ministarstva pravde u oblasti međunarodne saradnje i postupanju po zamolnicama EVRODŽAST-a i naveo da su organi EVRODŽAST-a dali saglasnost za zaključenje Sporazuma sa Srbijom. 

Izvor: RJT, Datum: 18.06.2019.

Poslednji događaji