SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA GENERALNIM TUŽIOCEM GRČKE
News240519 2

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je danas, 23. maja 2019 godine, u sedištu Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu, potpisala sporazum o direktnoj saradnji sa Generalnim tužilaštvom Republike Grčke, u čije ime je sporazum potpisala Generalni tužilac Republike Grčke, gospođa Kseni Dimitriu - Vasilopolu.

U toku sastanka glavni tužioci Republike Srbije i Republike Grčke su razgovarali o nastavku dobre međusobne saradnje u krivičnim predmetima javnih tužilaštava naše dve prijateljske zemlje, a posebno saradnje u oblasti organizovanog kriminala, ilegalnih imigracija, trgovine ljudima i trgovine drogom, kao i u drugim oblastima teškog kriminala.

Generalni tužilac Grčke, gospođa Dimitriu - Vasilopolu, posebno je istakla podršku Republičkom javnom tužilaštvu u procesima evro-integracija koji se tiču pravosuđa, sa posebnim osvrtom na izuzetno dobru saradnju koje je naše tužilaštvo pružilo i pruža u okviru sistema saradnje Evropske Unije EURODŽAST, te izrazila zadovoljstvo što će Republika Srbija i Republičko tužilaštvo u toku ove godine zvanično pristupiti toj organizaciji za krivično-pravnu saradnju.

Izvor: RJT, Datum: 23.05.2019.

Poslednji događaji