SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA ITALIJANSKIM TUŽIOCEM ZA BORBU PROTIV MAFIJE I TERORIZMA
140618 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, zajedno sa saradnicima, sastala se danas sa italijanskim Tužiocem za borbu protiv mafije i terorizma, Federikom Kafierom de Rahom, zajedno sa šefom Misije OEBS-a u Republici Srbiji, Andreom Oricijem i ambasadorom Republike Italije, Karlom lo Kašom.

Na prijateljskom sastanku istaknuta je posvećenost tužilaštava Italije i Srbije borbi protiv kriminala i jačanju međusobne saradnje.
Italijanski tužilac borbu protiv mafije i terorizma, Federiko Kafiero de Raho, istakao je da podržava ulazak Republike Srbije u EU i da pruža punu podršku tužilaštvu Srbije, te da Direkcija za  borbu protiv mafije i terorizma Republike Italije stoji na raspolaganju javnom tužilaštvu Republike Srbije za razmenu informacija i iskustava.

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, naglasila je da je značajna podrška koju Republika Italija i tužilaštvo Italije pružaju Republici Srbiji i tužilaštvu Srbije u procesu pristupanja EU i da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkog cilja – borbi protiv kriminala i očuvanju vladavine prava.

Izvor: RJT, Datum: 14.06.2018.