Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Generalnim tužiocem Slovenije
211118 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac i Generalni tužilac Slovenije, Drago Šketa, potpisali su 20.11.2018. godine u Beogradu  Memorandum o razumevanju i saradnji, kojim je predviđena još bliskija saradnja tužilaštava dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija, trgovine ljudima, oružjem i narkoticima, visokotehnološkog kriminala, korupcije i oduzimanja imovine proistekle iz krivičnog dela.

Na sastanku je konstatovano da se potpisanim Memorandumom učvršćuje dugogodišnja prijateljska saradnja tužilaštava dve zemlje i da će se ova saradnja još više unaprediti, s obzirom da se Memorandumom određuju kontakt tačke i omogućava brza i direktna komunikacija.

Republički javni tužilac Srbije, Zagorka Dolovac, navela je da je bliska saradnja država u regionu ključ uspeha u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih teških krivičnih dela.

Generalni tužilac  Slovenije, Drago Šketa, istakao je da između između Republičkog javnog tužilaštva Srbije i Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije postoji odlična saradnja i da u potpunosti podržava prijem Republike Srbije u EU i Evroxast.

Izvor: RJT, Datum: 21.11.2018.

Poslednji događaji