Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Vrhovnim državnim tužiocem Slovenije
WhatsApp Image 2016 11 03 At 3.27.46 PM

02. i 03. 11. 2016. godine, Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac održala je u Beogradu sastanak sa Vrhovnim državnim tužiocem Republike Slovenije, dr. Zvonkom Fišerom, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova dr. Nebojšom Stefanovićem i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda , Dragomirom Milojevićem.


Visoku delegaciju Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije primili su i potpredsednik Narodne skupštine, Veroljub Arsić i predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Petar Petrović.

Na sastancima je istaknuto da je poseta Vrhovnog državnog tužilaštva Republike Slovenije  izuzetno značajna za unapređenje bilateralnh odnosa Republike Srbije i Republike Slovenije i procesa pridruživanja Republike Srbije Evropskoj Uniji.

Posebno je naglašeno  da je regionalna saradnja organa za sprovođenje zakona i pravosudnih organa imperativ za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma, krijumčarenja migranata, korupcije i drugih teških krivičnih dela, radi unapređenja bezbednosti  naših građana i očuvanja  stabilnosti u regionu i Evropi.

Na sastancima su razmenjena iskustva i informacije o položaju, nadležnosti i najboljim praksama postupanja javnih tužilaštava, policijskih i pravosudnih organa i navedeno da ovi državni organi imaju veliki značaj  za sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 i Akcionog plana za Poglavlje 24 , čije ostvarenje doprinosi kako boljem životu građana Srbije, tako i pridruživanju  Evropskoj Uniji  i istaknut je značaj razmene iskustava i podrške  Republike Slovenije ovom procesu.

Datum: 03.11.2016.

Poslednji događaji