Sastanak Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i ambasadora Kraljevine Belgije, NJ.E. gospodina Koen Adama

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je 28. avgusta 2019. godine sastanak sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Republici Srbiji, NJ.E. gospodinom Koen Adamom i saradnicima.

U toku sastanka istaknuto je da Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije ostvaruje izuzetnu saradnju sa Federalnim tužilaštvom Kraljevine Belgije, na osnovu Memoranduma o saradnji, i da je ta direktna i brza saradnja primer uspešnog postupanja koje daje odlične rezultate u krivičnim predmetima.

Takođe je navedeno i da Republičko javno tužilaštvo ostvaruje značajne rezultate u saradnji sa tužilaštvima drugih evropskih zemalja u okviru pravosudne mreže EVRODŽAST, i da se očekuje potpisivanje sporazuma sa EVRODŽAST-om do kraja ove godine.

Istaknuto je da Kraljevina Belgija pruža podršku procesu integracija Republike Srbije u Evropsku Uniju, naročitu  u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24, u kojima aktivno učestvuje i Republičko javno tužilaštvo, i koja će se nastaviti kroz dalju blisku saradnju najviših tužilaštava Srbije i Belgije.

Izvor: RJT, Datum: 28.08.2019.

Poslednji događaji