Sastanak Republičkog javnog tužioca sa novim rezidentnim holandskim tužiocem
230222 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je danas sa saradnicima sastanak sa novim rezidentnim EU tužiocem, Marinom Beun, koja je upućena u Republičko javno tužilaštvo u okviru EU IPA 2019 projekta „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu".

Erik Vinken iz Centra za međunarodnu pravnu saradnju (CILC), koji sprovodi ovaj projekt, predstavio je Marinu Beun kao karijernog holandskog tužioca,  sa velikim iskustvom i znanjem u međunarodnoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala.  

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izrazila je veliko zadovoljstvo što je upravo takav tužilac upućen u Republičko javno tužilaštvo, kako bi nastavilo da ostvaruje odlične rezultate kao pouzdan partner evropskim državama i državama u regionu, jer se jedino bliskom međunarodnom saradnjom može postići efikasnost u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Erik Vinken i Marina Beun izrazili su punu podršku daljem razvoju međunarodne saradnje javnog tužilaštva Republike Srbije, uključujući bilateralnu saradnju i saradnju u okviru EU pravosudnih mreža: Evroxast-a i EDŽN-a, kao i jačanje kapaciteta specijalizovanih kontakt tačaka.

Izvor: RJT, Datum: 23.02.2022.

Poslednji događaji