Sastanak Republičkog javnog tužioca sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija
290622 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je danas sastanak sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija, gospođom Terezom Ribeirom. 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje su državni organi Republike Srbije i konkretno Republičko javno tužilaštvo preduzeli u cilju uspostavljanja sistema zaštite novinara, uključujući Memorandum o saradnji sa novinarskim udruženjima, Stalnu radnu grupu i Opšta obavezna uputstva Republičkog javnog tužioca kojim se javnim tužilaštvima nalaže hitno postupanje u ovim predmetima. 

Zaključeno je da Republika Srbija predstavlja primer dobre prakse u oblasti zaštite novinara, s tim da svakako uvek ima prostora za unapređenje rada i za dalju saradnju sa relevantnim domaćim subjektima i međunarodnim organizacijama, uključujući OEBS. 

Takođe je navedeno da će Republičko javno tužilaštvo, na poziv predstavnice OEBS-a za slobodu medija, rado podeliti svoja iskustva na budućoj međunarodnoj konferenciji u Beču, kojom će se najaviti početak sprovođenja novog OEBS-ovog projekta u ovoj oblasti.

Izvor: RJT, Datum: 29.06.2022.

Poslednji događaji