SLUŽBENA POSETA MAĐARSKOJ REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA
Image 20160524 (1)

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, na poziv Generalnog tužioca Mađarske boravi u službenoj poseti Mađarskoj. U toku posete Zagorka Dolovac održala je sastanke sa Generalnim tužiocem Mađarske, dr Peterom Poltom, predsednikom Vrhovnog suda, dr Peterom Darakom i ministrom unutrašnjih poslova, dr Šandorom Pinterom. 


Na sastancima su u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi razmenjena iskustva u procesu pristupanja EU i u jačanju ustavno-pravnog položaja javnog tužilaštva. Naročito je naglašena odlična saradnja koju javno tužilaštvo Republike Srbije ostvaruje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u primeni Zakonika o krivičnom postupku, kao i značaj međusobne saradnje državnih organa Republike Srbije i Mađarske. 

Republički javni tužilac izrazila je zadovoljstvo zbog podrške Generalnog tužioca, Predsednika Vrhovnog suda i Ministra unutrašnjih poslova Mađarske na podršci i pomoći Republičkom javnom tužilaštvu i Republici Srbiji u procesu pristupanja EU i naglasila spremnost za dalju saradnju u skladu sa postignutim dogovorima.

Datum: 24.05.2016.

Poslednji događaji